Despre a fi, aici si acum

De ceva vreme imi ies in cale si nu cred ca e coincidenta, multe materiale informative legate de prezenta, adica de a fi, a trai, AICI si ACUM.

M-am surprins de multe ori, in mediul de la birou, ca eram fizic prezenta intr-o anume situatie (intalnire, conferinta telefonica), dar mintea, gândurile mele erau in alta parte.

M-am surprins ca atunci când sunt acasa, daca am gânduri care nu imi dau pace, nu pot sa fiu prezenta in jocul copiilor sau atenta la povestirile lor.

Si tot mergând pe fir in jos, realizez ca sunt momente frumoase pe care le-am pierdut, pe care nu mi le mai aduc aminte sau nu imi mai aduc aminte ce am simtit atunci când s-au intamplat.

Si mai e ceva, in timp, am achizitionat o serie de obisnuinte care nu au nici o legatura cu A FI, si anume obiceiul de A FACE tot timpul ceva, nerabdarea de a se intampla lucrurile cu o mai mare repeziciune, multitasking etc.

Nu imi mai aduc aminte momentul exact când am constientizat tot acest proces mecanic, de a fi pe pilot automat, de a nu simti, gusta VIATA! Dar de atunci, a inceput TREZIREA,  am inceput sa reconstruiesc alte obiceiuri, mecanisme astfel incat sa ma bucur de momentele frumoase, sa nu treaca VIATA pe langa mine si sa fiu cat de mult POT prezenta la ce se intampla in fiecare moment. Cred ca imi sunt datoare mie sa merg mai departe pe acest drum si le sunt datoare si celor din jurul meu.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>